Att transportera hästen
Farligt att rida?

Att transportera hästen

Ibland kan det vara så att man behöver transportera sin häst. Det kan vara i samband med veterinärbesök, tävling eller träning. Men vad är viktigt att ha koll på?

Hitta en bil som får dra hästtransporten

Det är inte alla bilar man får eller kan dra en hästtransport med. Det har helt enkelt med transportens, bilens och hästens vikt att göra. Har man en bil man inte får dra med kan det vara klokt att använda privatleasing för att få tillgång till en bra och pålitlig bil.

När behöver man en hästtransport?

Om man inte har en egen häst är det inte speciellt troligt att man behöver en egen hästtransport heller. Den kan förvisso vara bra att kunna flytta andra saker i men då går det lika bra med en släpkärra. Den dagen man köper egen häst är det dock klokt att också satsa på en hästtransport.

Att tänka på när man väljer transport

När det är dags att välja transport kan det vara klokt att jämföra flera olika modeller. Vissa vill ha en transport för bara en häst, medan andra vill kunna köra två hästar i transporten. Det finns också tillval som sadelkammare där man kan förvara hästens utrustning om man ska åka på tävling till exempel.

Köra med hästtransport

Det krävs övning för att bli bra på att köra med hästtransport. Bara att få in hästen i transporten kan vara svårt om den någon gång blivit skrämd innan eller under transport. Under körningen gäller det att man som förare tar det lugnt. Man får inte bromsa för hastigt, eller göra tvära svängar. Då finns det en stor risk att hästen tappar balansen. Det kan också ske att hästen lägger sig mot transportens mellanvägg och börjar galoppera mot ytterväggen. Det kan orsaka allvarliga skador på hästen och transporten. Kör därför lugnt när hästen ska transporteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *