Att bygga ett eget stall
Farligt att rida?

Att bygga ett eget stall

Om man ska skaffa en egen häst behöver man ha den någonstans. Många väljer att stalla upp sina hästar på ridskolor eller i större stall. Men ibland trivs inte hästarna i de här stallen och som hästägare kan det vara skönt att ha sina saker i fred. Då kan det vara läge att bygga sitt eget stall om man har tillgång till mark.

Vad behövs för att bygga stall?

Hos Byggmax kan man köpa det mesta som behövs för att bygga ett bra och säkert stall. Man bör satsa på att köpa virke av bra kvalitet och det är inte fel att måla delarna. Även järngaller eller stänger av olika slag kan behövas. Man bör räkna med att det kostar en del pengar att bygga ett stall, men kostnaden beror till stor del på hur stort stall man bygger.

Viktiga regler

När du ska bygga ett stall bör du också känna till att det finns en hel del regler du måste förhålla dig till. De här reglerna finns hos Jordbruksverket och de innefattar bland annat dörrbredder, boxstorlekar, stallgångens bredd och en hel del annat. Görs det en inspektion av stallet, vilket ofta brukar ske när det gäller nybyggda sådana, kan man bli förbjuden att ha hästar i stallet om de här reglerna inte följs.

Tillbehör till stallet

När du bygger stall behöver du också ha en del tillbehör till det. Du behöver spadar, grepar, skottkärra, vattenkopp, hinkar, krubbor och mycket mer. Du behöver i regel inte köpa alla saker med en gång utan du kan inhandla mycket när du hittar det till bra pris. Om du vill kunna ha en häst i stallet behövs dock de nödvändiga tillbehören till just den hästen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *