Att utvecklas inom ridning
Gå på ridskola

Att utvecklas inom ridning

När man ridit ett tag vill man ofta gå vidare med sin ridning. Det kanske inte räcker med att rida en lektion i veckan utan man vill bli bättre på sporten. Då kan det vara dags att ta flera lektioner, ta privatlektioner, eller kanske att börja tävla. Man kan också prata med sin ridlärare om att hyra eller kanske köpa en egen häst. Om man stallar upp hästen på ridskolan kan man ofta få hjälp och stöd i hästägandet.

Ta flera ridlektioner

Ett alternativ kan vara att man tar fler än en ridlektion i veckan. På så sätt får man lära sig mer och ju mer erfarenhet man får, desto duktigare ryttare blir man. Om man rider flera lektioner vare vecka får man också chans att lära känna flera olika hästar och det är en stor fördel om man som ryttare kan hantera olika slags hästar oavsett temperament, storlek med mera.

Rida i en specialgrupp

Många ridskolor erbjuder också specialgrupper inriktade på hoppning, dressyr eller fälttävlan. Genom att rida i en sådan kan man få lära sig lite mer inom en speciell gren. I en vanlig ridgrupp får man till exempel inte hoppa varje vecka och det är inte säkert att man får träna på till exempel terränghoppning alls.

Börja tävla

När man har ridit ett tag kan det vara dags att börja tävla. Många gånger kan man låna ridskolans hästar för att tävla med dem. I tävlingsdatabasen kan man finna flera olika tävlingar man kan anmäla sig till. I många fall kan det vara klokt att rådfråga sin ridlärare om vilka tävlingar som är lämpliga. Dessutom krävs det att man har till exempel grönt kort för att få tävla på vissa nivåer. För att få låna en ridskolas hästar krävs det vanligen också att ridläraren har sagt ja till att eleven får tävla. Det kan vara klokt att börja tävla på den ridskola man vanligtvis rider på.

Köpa eller hyra häst

Ett sätt att utvecklas på är genom att köpa eller hyra en häst. När man hyr en häst får man ta del av alla de sysslor som ingår i ett hästägande och man får också se lite närmare på vad det kostar att ha häst. Det kan vara ett första steg mot att köpa den egna hästen. För att sedan utvecklas allt mer kan det vara läge att köpa en häst att bli bättre tillsammans med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *