Bygg en egen ridbana
En egen häst

Bygg en egen ridbana

Om du har din häst uppställd i ett större stall finns det säkerligen redan en ridbana som du kan använda dig av. Har du däremot hästen i ett eget eller i ett lite mindre stall kan en ridbana vara något som ni själva behöver bygga.

På en ridbana har du möjlighet att träna hästen på ett helt annat sätt än när ni rider ut i skogen. Nedan listar vi några viktiga tipsen som gör banbygget lite enklare!

Maskiner och utrustning

En ridbana består av flera lager sand och jord. För att skapa de perfekta förutsättningarna rekommenderar vi att ni köper högkvalitativa lantbruksmaskiner begagnat för bättre pris. Med lantbruksmaskiner blir banbygget mycket enklare, samtidigt som det går snabbare och ni får ett mer fackmannamässigt resultat.

Mått

Ni väljer själva vilka mått er ridbana ska ha, men ju större ridbana, desto fler får plats på den samtidigt. Är ni många i stallet som ska använda ridbanan kan det vara värt att satsa på en i lite större modell, förutsatt att ni har tillräckligt med utrymme kring stallet.

Finansiera ridbanan

Innan ni börjar sätta igång med ridbanan är det viktigt att ni funderar på finansieringen. Hur ska ni finansiera ert bygge? Är det med ett lån eller med sparade pengar? Vem ska vara den som står på lånet och hur mycket pengar kommer ni att behöva?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *