Vinter i stallet – så håller du dig varm!
Farligt att rida?

Vinter i stallet – så håller du dig varm!

Alla hästmänniskor har troligen upplevt hur kallt ett stall kan bli på vintern. De annars varma ridstövlarna har förvandlats till skor som drar till sig kyla, mer än vad de faktiskt värmer. Även händerna är kalla, för att inte tala om armar och ben. Ja, under vintern är det helt enkelt riktigt kyligt och ska man då spendera många timmar i stallet är det viktigt att man håller sig varm.

Om fötterna eller händerna är kalla, då fryser hela kroppen. Det är åtminstone så som de flesta brukar känna när man inte har tillräckligt varma kläder på sig. Om du fryser finns det stor risk att du spänner dig, vilket kan leda till att du inte kan rida eller sköta om din häst som du ska. Alla hästmänniskor och hästägare gör rätt i att investera i riktigt bra kläder inför de kalla vintrar som Sverige kan ha och här berättar vi hur du ska tänka!

Bästa kläderna för kalla stalldagar

Vad är det då man ska ha på sig för att slippa frysa i stallet? Vi listar alla de saker som du bör tänka på!

Jacka – Att rida i en fluffig täckjacka är inte det allra lättaste. Här behöver du hålla dig varm, samtidigt som du kan röra dig obehindrat. Hos Garphyttan kan du hitta riktigt snygga och varma jackor som tål många minusgrader. Företaget har som mål att skapa bekväma kläder som är tåliga, vilket är utmärkt när man vistas i stallmiljö. Här ligger fokus också på kläder som lämpar sig för utomhusmiljöer.

Underställ – Underställ kan låta som en onödighet, men sanningen är att det hjälper dig att hålla dig betydligt mer varm än om du hade varit utan. Vi rekommenderar att du väljer ett underställ i ull, alternativt att du återigen vänder dig till Garphyttan och väljer ett underställ i fleece.

Skor och stövlar – Om du inte har varma skor kommer dina tår snabbt att bli till isbitar. Här är det bäst att satsa på vinterfodrade ridstövlar. Under vintern är det inte bara väldigt kallt, utan det kan också vara dagar med mycket slask. Stövlarna håller dina fötter varma och kan enkelt sköljas av från smuts och lera.

Vantar och mössa – Oavsett om du arbetar i stallet eller sitter upp för en ridtur är det viktigt att händerna och huvudet är varmt. Satsa på ett par varma handskar med förstärkning, vilka ger ett bättre grepp. Skydda även huvudet med en varm mössa eller investera i en vinterfodrad ridhjälm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *