Hundraser som gillar hästar
Farligt att rida?

Hundraser som gillar hästar

Både hund och häst har varit två av människans bästa vänner under många år. De har hjälpt till i både krig och hjälper till än idag. Det finns till exempel både polishästar och polishundar. Vill du skaffa dig en fyrbent vän att ha med dig till stallet finns det passande hundraser. Till exempel är dalmatiner en hundras som passar väldigt bra ihop med hästar. Det finns även dokumentation att rasen redan under medeltiden användes i stall. Nuförtiden finns det en hel del hundraser som gillar att vara i stallet. Små hundar är en vanlig syn, men det finns även större hundar som också gillar hästar.

Bra att tänka på

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du tar med hunden till stallet är att hunden är lydig. Skulle en hund springa runt hästarnas ben kan det lätt ske en olycka. Då är det viktigt att du har en hundförsäkring om hunden blir skadad. Annars kan det bli en hög kostnad för dig som ägare beroende på hur stor skadan är. För att undvika olyckor och skador är det därför viktigt att du övar lydnad med din hund. Finns det andra djur i stallet som katter, kaniner med mera är det bra att även tänka på dessa djur. Vissa hundraser har en jaktinstinkt att jaga smådjur. Det är även bra att ha hunden kopplad om din häst står i ett gemensamt stall. Ska du rida ut är det också en fördel att hunden hålls kopplad. Detta då det kan komma mötande människor och hundar. Från hästryggen är det svårt att agera om din hund skulle gå till attack eller om den skulle bli attackerad.

Populära hundraser för stallet

Utöver rasen dalmatiner fungerar även labrador, border collie, dansk-svensk gårdshund och Schäfer bra i stallmiljön. Vill du ha en mindre hund är Jack Russell Terrier också en populär hundras. Då det är en terrier kräver den en hel del motion, trots dess lilla storlek. Den kan utan problem hänga med på en ridtur i skogen eller vara med en heldag i stallet. Oavsett vilken hundras du väljer är det viktigt att du har en hundförsäkring som är aktiv. Detta då skador väldigt lätt och snabbt kan uppstå. När du väljer hund är det även viktigt att du tänker på att hundrasen ska passa in i ditt vardagliga liv. Många av de här hundraserna kräver mycket motion. En ras som blivit mer vanlig även i stallmiljö är Staffordshire Bullterrier. Det är en ras som kommer från Storbritannien och som är aktiv, men som även kan ligga och slappa. Rasen har visat sig komma väldigt bra överens med hästar då den har liten jaktinstinkt när det gäller större djur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *