Testa på ridning under semestern – bästa naturupplevelsen
Farligt att rida?

Testa på ridning under semestern – bästa naturupplevelsen

Älskar du att komma ut i naturen? Se vackra vyer, känna dofter och höra fåglar? Oavsett dina ridkunskaper, så kan du testa på att rida under semestern och få bästa möjliga naturupplevelse.

Vara i naturen

För många av oss är naturen ett ställe som både ger äventyr och utmaning, likväl som rekreation. Det är något särskilt med att vandra längst med en bäck eller en fjällrygg, gå över en äng eller tidigt på morgonen se fåglarna flyga och sjunga vid en sjö. Det är också en av många svenskars viktigaste resmål under semestern: naturen. Vare sig det är Lapplands fjällvärld eller att få sitta i en båt i Stockholms skärgård. Sverige erbjuder en fantastisk och varierande natur. Om du verkligen vill kunna njuta än mer av detaljerna i naturen, se både fåglar och älgar, bör du investera i en kikare för fågelskådning från Astro. Beställ din kikare online. Du kan även ta med kikaren på ridturen.

Kom ut i naturen på hästryggen

Det finns turridning över hela landet. Oavsett vilken slags natur som du vill få uppleva, så kan du alltid hitta ett stall som har turridning. Även som nybörjare eller om du inte en suttit på en häst i hela ditt liv kan du följa med ut på turridning. Det ger dig en möjlighet att bara sitta på hästryggen och verkligen se och höra naturen. Upptäcka detaljer, nya blommor eller få se små blåa sjöar ligga som pärlor från en bergsrygg. Du kan rent av rida på Djurgården mitt i Stockholm. Eftersom hästar är så tysta och lukter ”natur” ger det dig också en större chans att få se djur, än om du skulle åka med bil eller fyrhjuling. Det är också bekvämare att bara sitta på en hästrygg än att behöva vandra. Förutom att du också får umgås med hästar, ett levande djur som gör naturupplevelsen än större.

Vad ska du tänka på?

Du bör ha bekväma kläder som inte ger dig skavsår. Dock inga glatta byxor, som WCT-sportbyxor. Då kan du trilla av. Du bör också ha skor med klack, som gummistövlar eller likande skor. På vissa turställen kan du låna bra skor. Du behöver dock inte ha egen ridhjälm eller säkerhetsväst. Det tillhandahåller stallet. Du kommer inte att rida ensam, utan ni är en grupp som rider tillsammans. Om du aldrig har ridit förut är det bra om du säger det, men det kommer inte att vara något problem. Vanligtvis används fjordingar och islandshästar, små och starta nordiska hästar som lugnt kommer att bära dig ut i naturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *