En bra ridskola
Gå på ridskola

En bra ridskola

Om man vill börja rida är det klokt att se till att man börjar på en bra ridskola. Hos Ridsportförbundet kan man läsa mer om de godkända ridskolor som finns i Sverige. Det finns dock också en del andra saker att tänka på.

Vilka sorters hästar finns?

När det gäller hästar finns de i flera olika raser och storlekar. Det kan vara klokt att kolla upp vilka hästar som finns på ridskolan. På några ridskolor finns det bara ett fåtal mindre ponnyer och det kan kännas lite otryggt att låta barn rida på större hästar. Om man vill tävla och träna i olika grenar kan det också vara klokt att leta efter en ridskola som inte bara har islandshästar. Man bör helt enkelt välja en ridskola där man har möjlighet att utvecklas inom det man gillar.

Var sker lektionerna?

Man bör också kolla upp var lektionerna äger rum. Finns det ridhus, ridbanor och fina ridbanor eller sker alla lektioner på ett fält i skogen? Det kan vara mycket olämpligt att släppa ut små barn eller nybörjare fritt i naturen. Då är ett ridhus ofta det allra säkraste alternativet. Det kan också vara skönt om det regnar eller om det är mycket kallt eller halt ute.

Olika lektioner för olika kunskaper

En bra ridskola bör också dela in sina elever i olika ridgrupper. Alla kan inte lika mycket och man måste se till att de mest erfarna ryttarna inte bara får skritta runt tillsammans med nybörjare. Ibland kan man mixa grupper men det bör främst ske under uteritter eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *