Transportera dig med hästen
En egen häst

Transportera dig med hästen

Om du har skaffat dig en häst är det första du måste skaffa någonstans att låta den bo, ett stall. Det kan du ha antingen hemma hos dig eller någonstans där du hyr en plats. Du måste se till att hästen har det bra, annars kan du bli åtalad. Du måste alltid tänka på att en häst är ett levande, kännande djur. Det gäller även i de fall där du och hästen behöver ta er någonstans, till exempel för en tävling eller ett ridläger i en annan del av landet.

Hästtransport

Det vanligaste och enklaste sättet att flytta en häst längre sträckor är med hjälp av en hästtransport. Det är en särskild sorts släpkärra där hästen får möjlighet att se ut och du också kan ha mat och vatten till den. Till transporten kan du köpa en bil med dragkrok hos Holmgrens bil och sen är det bara att åka. Holmgrens bil har många olika sorters bilar att erbjuda så du kan anpassa det efter dina totalbehov. Tänk på att du förmodligen kommer behöva en relativt stor bil för att den ska orka dra både häst och släp.

Det är olika regler som gäller för transport av häst, beroende på om du är privatperson eller företag, vilket du behöver ha koll på. Det finns också skillnader i vilka regler du behöver följa, beroende på om du ska köra längre eller kortare än fem mil från där du har din häst. Kom ihåg att dessa regler inte är till för att göra det svårt för dig, utan för att din häst ska må bra. Så se till att läsa på och följ regelverket innan ni åker någonstans.